برخی افراد به دلایلی یک یا چند دندان را از دست می دهند که در هنگام خندیدن و یا صحبت کردن تاثیر زیادی روی چهره شان گذاشته و چندان خوشایندشان نیست. راههای مختلفی برای جایگزین کردن این دندان یا دندانهای از دست رفته وجود دارد و یکی از این راهها پل دندان یا بریج (Bridge) است.
در این مقاله قصد داریم در مورد این روش صحبت کنیم پس اگر مایل هستید اطلاعات مفیدی در این زمینه به دست بیاورید با ما همراه باشید.
پل دندان یا بریج (Bridge) چیست؟
پل دندان یا Bridge روشی درمانی زیبایی است که از طریق آن جای خالی دندان کشیده شده پر می شود. همانطور که از نام این روش مشخص است ساختاری شبیه پل دارد طوری که دو دندان کناری رویشان روکشی قرار میگیرد که دندانی مصنوعی بین آنها وجود دارد که جای خالی دندان کشیده شده را پر می کند.
یعنی دندان مصنوعی بوسیله روکش های اطراف و حمایت آنها در جای خود قرار می گیرد. پس بریج یک دندان مصنوعی به همراه دو روکش است که به هم اتصال دارند. جنس پل دندان می تواند طلا، سرامیک یا آلیاژهای دیگر مناسب این کار باشد.
پیشنهاد می کنیم مطالعه مقاله مشکلات احتمالی بعد از ایمپلنت را از دست ندهید.
انواع پل دندان یا بریج
– پل دندانی سنتی :
پل دندان ساده هم گفته می شود که سالهاست برای جایگزینی دندانهای از دست رفته استفاده می شود. به این نوع از بریج تردیشنال بریج می گویند و هنوز هم استفاده می شود.
برای این نوع بریج باید دندانهای دو طرف فضای خالی استحکام خوبی داشته باشند چون مینای دندان مقداری تراش می خورد برای اینکه روکش روی آنها قرار بگیرد.
– پل دندانی مریلند :
برای این روش هم نیاز به 2 دندان است یعنی در دو طرف جای خالی باید دندان وجود داشته باشد. این روش برای برطرف نمودن ایرادهای روشهای سنتی و معلق ابداع شده که در آن برای نگهداشتن دندان مصنوعی و ثابت کردن آن در جای خود از بالهای فلزی استفاده می شود که این بالها یا بازوها در پشت دندانهای طبیعی اتصال داده می شوند و دندان مصنوعی را نگه می دارند.
مقاله پیشنهادی: اقدامات قبل از ارتودنسی
– پل دندانی کانتی لور یا معلق :
در این روش پل کامل متصل نیست یعنی نیاز نیست در هر دو طرف دندان وجود داشته باشد و یک دندان در چپ یا راست کافیست تا تکیه گاه بریج شود.
دندان تکیه گاه که به آن پانیک می گویند در این روش تراش می خورد و روکش رویش نصب می شود و دندان مصنوعی نیز به این روکش اتصال دارد و جای دندان خالی را پر می کند. پس در این روش یک دندان مصنوعی داریم و یک روکش که روی دندان طبیعی قرار می گیرد.
– پل دندانی بهمراه ایمپلنت :
در این روش پل دندان بوسیله ایمپلنت حمایت میشود و نیازی هم به تراشیده شدن دندانهای کناری نیست. در این روش باید یک جراحی برای کار گذاشتن پایه در استخوان فک انجام شود و بعد بریج نصب شود.
این روش نسبت به روشهای قبلی زمان بر و پرهزینه تر است. این پروسه به دلیل اینکه ایمپلنت باید به استخوان فک جوش بخورد و بعد از اینکه لثه ترمیم شد انجام گردد حدودا چند ماه طول میکشد.
پیشنهاد می کنیم مقاله کامپوزیت دندان چیست؟ را مطالعه نمایید.
مراحل انجام پل دندان
– ابتدا دندانها توسط دندانپزشک معاینه میشوند. اگر دندانهای اطراف فضای خالی لثه مستحکم و سالم باشند می شود از بریج استفاده نمود. اگر به اندازه کافی مستحکم و سالم نباشند از روش بریج با ایمپلنت باید استفاده کرد.
– در مرحله بعد از دندان شما قالب تهیه می شود تا روکشها و دندان مصنوعی برایش ساخته شود.
– بعد از آماده شدن بریج دندانهای دو طرف فضای خالی تراش میخورند تا روکشها روی آنها ثابت شوند. بعد از این کار و قرار دادن روکشها فضای خالی هم پر میشود.
ارائه خدمات دندانپزشکی در کلینیک دکتر لیلا عطایی
خانم دکتر لیلا عطایی، با تجربه و تخصص عالی در زمینه دندانپزشکی انواع خدمات ارتودنسی دندان، ایمپلنت، زیبایی طرح لبخند، جراحی دندان و غیره را با بهترین کیفیت به شما ارائه می دهد.