دندان عقل نهفته - دکتر لیلا عطایی
کامرانیه شمالی- خیابان بازدار-قبل از کوچه تاجیکی-ساختمان بام کامرانیه-پلاک ۱۳-طبقه
02122900416
09022900416

دندان عقل نهفته

هر انسان سالم و عادی 32 دندان در دهان خود دارد که بصورت دو ردیف 16 تایی در بالا و پایین قرار دارند. دو دندان انتهایی از هر ردیف دندان عقل گفته می شود. در برخی از مواقع این دندان ها به دلیل کمبود فضای لثه برای بیرون آمدن یا عوامل دیگر بصورت نهفته باقی می مانند و دندان عقل نهفته خوانده می شوند.

این مقاله به دندان عقل نهفته اختصاص دارد پس اگر علاقمند به دانستن مطالبی در این زمینه هستید تا پایان با ما همراه باشید.

در چه مواردی کشیدن دندان عقل نهفته توصیه می شود؟

1- آسیب به دندان های مجاور:

یک دندان عقل نهفته می تواند فشار دایم و ثابت به دندانهای مجاور وارد کند که این فشار موجب تخریب دندانهای دیگر می شود بدون اینکه فرد متوجه این امر باشد.

پیشنهاد می کنیم مطالعه مقاله مشکلات احتمالی بعد از ایمپلنت را از دست ندهید. 

دندان عقل نهفته - عکس

2- عفونت لثه:

دندانهای عقل به دلیل اینکه در انتهای لثه هستند و مسواک زدن این نواحی دشوار است اغلب خرده های مواد غذایی در لابلای لثه و دندان ماقبل دندان عقل که به مولر دوم معروف است تجمع پیدا می کند و موجب عفونت دندان عقل می شود که در این حالت لثه متورم شده و درد زیادی دارد.

خیلی از مردم فکر می کنند این درد بیرون آمدن دندان است زیرا مشابه آن است ولی این درد مربوط به عفونت لثه است.

3- عفونتی که از راه استخوان وارد گردن یا گونه شود:

ورم کردن صورت، مشکل در باز کردن دهان، تب بالا و سختی در بلعیدن غذا دلیل بر عفونت دندان عقل است که باید چاره ای برای آن اندیشیده شود.

پیشنهاد می کنیم مقاله کامپوزیت دندان چیست؟ را مطالعه نمایید. 

دندان عقل نهفته - کشیدن دندان

4- کیست:

در اطراف دندانهای عقل در داخل استخوان فک یک کیسه قرار دارد که بعد از رویش دندان عقل این کیسه به طور طبیعی ناپدید می شود ولی اگر دندان عقل نهفته باقی بماند این کیسه با مایعی از نسوج اطراف پر می شود و تبدیل به کیست می شود و این کیسه در اثر بزرگ شدن استخوان را تخریب می کند.

5- عفونت استخوان فک:

اگر عفونت لثه در مراحل اولیه درمان نشود میتواند به دندان عقل نهفته سرایت کرده و موجب تخریب دندان و همین طور استخوان فک که دندان را در برگرفته است بشود.

این عفونت می تواند بدون جلب توجه فرد پیشرفت کرده و حتی دندانهای مجاور را نیز درگیر نماید که در این صورت علاوه بر کشیدن دندان عقل باید دندان یا دندانهای مجاور را نیز به دلیل از بین رفتن ریشه آن خارج کرد.

مقاله پیشنهادی: اقدامات قبل از ارتودنسی

دندان عقل نهفته - درد دندان

6- درد:

معمولا دندان عقل نهفته موجب درد عصبی می شود که این درد می تواند تا سر و گردن گسترش پیدا کند و موجب سردرد، گوش درد و همین طور درد در ناحیه گلو یا فک پایین و صورت شود. پس در این مورد هم ناچار به کشیدن دندان عقل نهفته می باشیم.

7- درمان پیش از پروتز :

اگر فرد به خاطر کهولت سن یا بیماری دندانهایش را کشیده باشد و بخواهد پروتز در دندان بگذارد باید دندان نهفته را خارج کند زیرا این دندان پس از تحلیل استخوان می تواند در بافت نرم لثه که بین این دندان و دندان مصنوعی قرار دارد ایجاد تروما نماید و موجب عفونت لثه شود.

همین طور در سنین بالا به دلیل سست شدن بافت استخوانی ممکن است در اثر کشیدن دندان عقل نهفته فک نیز دچار شکستگی شود پس اگر کسی دندان عقل نهفته دارد باید قبل از سنین پیری اقدام به کشیدن آن نماید.

دندان عقل نهفته - تخریب ریشه

8- حرکت دندان ها:

گاهی اوقات فشاری که دندان عقل نهفته برای خروج از لثه به مرور زمان وارد می کند دندانهای دیگر را از نظم خارج می کند و موجب نامرتب شدن آنها می شود و همین طور مشکلاتی در غذا جویدن در بیمار می کند پس بهتر است هر چه زودتر نسبت به خروج این دندان از لثه اقدام کرد.

ارائه خدمات دندانپزشکی در کلینیک دکتر لیلا عطایی

خانم دکتر لیلا عطایی، با تجربه و تخصص عالی در ارتودنسی دندان، ایمپلنت، زیبایی طرح لبخند، جراحی دندان و غیره بهترین خدمات را به شما ارائه میدهد.