بسیاری از افرادی که دندانهای نامرتب دارند ولی اقدام به ارتودنسی نمی کنند دلیلشان این است که ظاهر سیم کشی شده دندان را نمی پسندند و دوست ندارند هنگام صحبت کردن دچار مشکل باشند. ارتودنسی نامرئی به خوبی توانسته مشکل این افراد را حل کند و در آن دیگر خبری از سیم و براکت فلزی نیست. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در مورد ارتودنسی نامرئی بدست آورید.
ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی چند روش ارتودنسی را شامل می شود که معروفترین آنها اینویزالاین یا الاینر شفاف می باشد.
مزایا و معایب انواع روشهای ارتودنسی نامرئی:
1-روش ارتودنسی با براکت پشت دندانی یا لینگوال
مزایا: براکت پشت دندانی (لینگوال) به جای اینکه به جلوی دندان وصل شود به پشت آن وصل میشود و در هنگام صحبت و خنده دیده نمی شود و از نظر دوام و مقاومت هم این براکتها گزینه خوبی هستند.
معایب: دسترسی دندانپزشک برای نصب، تعمیر و تنظیم این براکتها سخت می باشد. همین طور تمیز کردن و مسواک زدن آنها به دلیل دسترسی کم دشوار است. صحبت کردن با وجود این براکتهای پشت دندانی سخت تر از سایر روشهای ارتودنسی است.
پیشنهاد می شود برای آگاهی بیشتر مقاله انواع برندهای کامپوزیت در سال 1401 مطالعه شود.
2-ارتودنسی با براکت سرامیکی
مزایا: این نوع براکت زیاد هم نامرئی نیست زیرا در این نوع ارتودنسی سیمها قابل مشاهده هستند و فقط براکتها به دلیل بیرنگ یا سفید بودن که با سفیدی دندان استتار می شود زیاد قابل رویت نیستند. در برخی مواقع از سیم های سفید به جای نقره ای استفاده می شود تا نمای کمتر و نامحسوسی داشته باشد.
معایب: امکان تغییر رنگ براکت های سرامیکی وجود دارد و باید مراقب بود زیرا برخی مواد غذایی نظیر قهوه، برخی ادویه جات و رنگهای خوراکی ممکن است موجب تغییر رنگ این براکتها شود. همین طور امکان شکستن این براکتها وجود دارد و مقاومت کمتری از براکتهای فلزی دارند.
پیشنهاد می شود برای آگاهی بیشتر مقاله طول عمر کامپوزیت دندان – دکتر لیلا عطایی مطالعه شود.
3-ارتودنسی با پلاک شفاف یا الاینر
این پلاک که شفاف و پلاستیکی است سیستم متفاوتی با براکت دارد و تفاوتش در ثابت نبودن است. از معروفترین برندهای تجاری این نوع پلاک اینویزالاین است.
مزیت: الاینر را به دندانها نمی چسبانند و براحتی و هر زمانی که نیاز داشتید می توانید آن را از دهان خارج کنید. بعلاوه از پلاستیک شفاف ساخته شده که اصلا مشخص نمیشود.
معایب: بدلیل اینکه ثابت نیست پس به شما بستگی دارد که چقدر برای گذاشتن الاینر در دهانتان پای بند باشید و اینکه در صورت عدم مراقبت ممکن است تاب بردارد یا تغییر رنگ پیدا کند.
پیشنهاد می کنیم مطالعه مقاله مراحل کشیدن دندان با لیزر و مراحل آن را از دست ندهید.
فواید ارتودنسی دندان
– دندانهای نامرتب احتمال پوسیدگی بیشتری دارند زیرا نمی توان به راحتی آن را تمیز کرد و خرده های غذا لابلای آن باقی می ماند. پس با ارتودنسی میتوان دندانها را مرتب کرد و از پوسیدگی آنها جلوگیری کرد.
– احتمال ساییدگی دندانها کمتر می شود زیرا هنگامیکه دندانها مرتب هستند فشار فک برای خرد کردن و جویدن غذا بطور مساوی بین آنها تقسیم می شود ولی در صورت نامرتب بودن روی برخی دندانها فشار بیشتری می آید که ممکن است موجب استهلاک و لب پریدگی آن قسمتها شوند.
– مرتب بودن دندانها روی زیبایی فرد تاثیر می گذارد و لبخندی با دندانهای مرتب به مراتب زیباتر از لبخند با دندانهای نامرتب است و این در افزایش اعتماد به نفس افراد تاثیرگذار است.
– مرتب نبودن دندانها به تدریج سبب تغییر شکل فک می شود که در سنین بالاتر موجب عدم توازن در صورت می شود و همین طور فشاری که بر فک وارد می شود به مرور موجب درد فک، صدا دادن فک، سردرد، درد دندان و … می شود.
مقاله پیشنهادی: مشکلات سلامت دندان در افراد سالمند
ارائه خدمات ارتودنسی در مطب دندانپزشکی لیلا عطایی
در مطب دندانپزشکی دکتر لیلا عطایی هر گونه خدمات ترمیم دندان، ارتودنسی، بازسازی خط لبخند، لیفت لثه، روت کانال تراپی، جراحی اپیکو و غیره در محیطی کاملا بهداشتی و با وسایل ضد عفونی شده انجام می شود