آندربایت نوعی اصطلاح دندانپزشکی است که دندانهای جلویی فک پایین از دندانهای جلویی فک بالا جلوتر هستند و فک پایین کمی از فک بالا جلوتر قرار می گیرد. به این وضعیت پروگناتیسم یا کلاس سوم مال اکلوژن نیز می گویند.
امکان دارد بعضی افراد جزئی آندربایت داشته باشند ولی بعضی دیگر مشکل جدی تری دارند. موارد خفیف مال اکلوژن مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند فقط ممکن است از نظر زیبایی مورد پسند فرد نباشد ولی در مورد شدید آن در جویدن، تکلم و زیبایی بسیار مشکل ساز خواهد بود.
مشکلات افراد پروگناتیسم:
– مشکل در سخن گفتن (ادای بعضی کلمات و حروف با اشکال مواجه است)
– مشکل در جویدن غذا و گاز زدن
– بروز درد دندان و فک به دلیل قرار گرفتن نامناسب دندانها روی هم و فشار روی برخی دندانها
پیشنهاد می کنیم مطالعه مقاله مشکلات احتمالی بعد از ایمپلنت را از دست ندهید.
علت بوجود آمدن آندربایت چیست؟
1- ژنتیک: آندربایت ممکن است از والدین به کودک به ارث برسد. اگر پدر یا مادر شما این مشکل را داشته باشند احتمال اینکه به شما ارث برسد بسیار زیاد است. همچنین اگر فرزند با ویژگی کوچک بودن فضای دهان یا فک به دنیا بیاید به دلیل حجم کم دهان ممکن است در سن بالاتر دچار آندربایت شود.
2- عادات کودکی: بعضی عادت ها در کودکی ممکن است موجب بدشکلی دندانها یا ایجاد آندربایت شود. بعضی از این عادتها شامل : عادت به مکیدن انگشت شست، عادت به مکیدن پستانک خصوصا در کودکان بالای سه سال، فشار آوردن به دندانها با زبان، استفاده طولانی مدت از شیشه شیر.
3- تروما و صدمه : صدمات شدید ناشی از تصادفات یا سقوط و ضربه به صورت و دندانها می تواند سبب یک آسیب همیشگی به فک شود. استخوان شکسته ترمیم می شود ولی استخوان فک بعد از ترمیم بطور صحیح روی هم قرار نمی گیرند و ممکن است این مشکل بوجود بیاید.
4- تومورها: رشد تومور در ناحیه دهان و یا فک می تواند موجب تغییر موقعیت در فک ها شود که به مرور منجر به آندربایت خواهد شد.
پیشنهاد می کنیم مقاله کامپوزیت دندان چیست؟ را مطالعه نمایید.
مزیت های درمان آندربایت بوسیله ارتودنسی
- خطر بیماریهای لثه و پوسیدگی دندان کاهش پیدا می کند.
- تمیز کردن و شستن دندانها راحت تر می شود.
- خطر شکستن دندانها کاهش می یابد.
- فشار کمتری روی فک ها، دندانها و عضلات صورت وارد می شود.
درمان دندانپزشکی آندربایت
در مواردی که آندربایت خفیف است متخصص ارتودنسی با استفاده از بریس های پلاستیکی، سیم ها و یا ابزار ساده دیگر مشکل شما را حل خواهد کرد.
در مواردی که مال اکلوژن شدید است تراکم دندانها و زیاد بودن تعداد آنها مساله است. دندانپزشک برای رفع این مشکل دست به کشیدن یک یا چند دندان می زند تا این مشکل رفع شود.
در موارد خیلی شدید باید از عمل جراحی فک استفاده کرد که هزینه بالایی دارد. این جراحی یکی از موارد زیر خواهد بود:
– جلو کشیدن فک بالایی
– عقب کشیدن فک پایینی
– تغییر شکل فک
مقاله پیشنهادی: اقدامات قبل از ارتودنسی
هزینه درمان آندربایت چقدر است؟
هزینه درمان در این موارد همیشه دغدغه افراد است چرا که اعمال دندانپزشکی در کشور ما بسیار خدمات گرانی هستند و همه افراد از عهده آن برنمی آیند. در هر حال هزینه درمان آندربایت به عوامل گوناگونی بستگی دارد که برخی از آنها شامل موارد زیر است:
– هزینه جلسات ارتودنسی و چکاپ دوره ای به همراه دستمزد
– هزینه تجهیزات و ابزار ارتودنسی، بریس، گگ دهانی، هدگیر و …
– هزینه اتاق عمل، ابزار آلات، داروها، هزینه های بستری و … جهت جراحی فک
– بیمه به درمان ناهنجاری فک و اختلال دندانی تعلق می گیرد ولی طبق قرارداد و تعرفه شرکت بیمه محاسبه میشود.
ارائه خدمات دندانپزشکی در کلینیک دکتر لیلا عطایی
خانم دکتر لیلا عطایی، با تجربه و تخصص عالی در زمینه دندانپزشکی انواع خدمات ارتودنسی دندان، ایمپلنت، زیبایی طرح لبخند، جراحی دندان و غیره را با بهترین کیفیت به شما ارائه می دهد.